Ψωμί με χαρουπάλευρο

ΥΛΙΚΑ:
500γρ. αλεύρι σκληρό
500γρ. αλεύρι από χαρούπια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
15 γρ. νωπή μαγιά
1 ποτήρι ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τους 2 τύπους αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα. Προσθέτουμε το μισό νερά στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά, τα υπόλοιπα υλικά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.Σιγά σιγά ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο νεράκι. Κάνουμε μια σφιχτή και ομοιογενή ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπάζοντας με μια πετσέτα. Έπειτα αναζυμώνουμε, μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 λαδωμένες φόρμες και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.Τέλος ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Facebook comments