Aγκινάρες τουρσι

Παραδοσιακή κρητική συνταγή όπως την ακούσαμε από μια γιαγιά.

Υλικά:

  • 1 κιλό αγκινάρες
  • 500ml ξύδι από σταφύλια
  • νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλατι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα αγκάθια και τις χαραράζουμε βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι. την ίδια στιγμή τις τρίβουμε προσεκτικά με μια λεμονόκουπα για να μη μαυρίσουν.  

Τις βάζουμε μετά σε μία κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά με ξύδι, αλάτι και νερό. έπειτα τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε ένα πανί ή σε σουρωτήρι. Αφού στεγνώσουν τις τοποθετούμε στριμωχτά σε γυάλινα βάζα που τα γεμίζουμε ελαιόλαδο. Οι αγκινάρες είναι έτοιμες για αποθήκευση.

Facebook comments