Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Cordyceps

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Cordyceps

Το Κόρντισεπς (Cordyceps) είναι ένα μανιτάρι, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 680 είδη. Το πιο γνωστό αλλά και το πιο ιαματικό είδος είναι το Κόρντισεπς Σίνενσις (Cordyceps Sinensis)
 - Εντάσσεται στα φαρμακευτικά μανιτάρια, παρουσιάζει προσαρμογόνo δράση και προσφέρει πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων στον οργανισμό.
 - Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιείται, κυρίως, σε παθήσεις των νεφρών, των πνευμόνων και του ήπατος.
 - Στη "Δύση" έγινε γνωστό χάρη σε ορισμένες αθλητικές επιτυχίες υψηλού προφίλ αλλά και χάρη στις φερόμενες αφροδισιακές του ιδιότητες.
 - Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας διότι το Κόρντισεπς παρουσιάζει ισχυρή αντικαρκινική δράση
 - Επίσης, πριν λίγα χρόνια, το Κόρντισεπς έδωσε το παράγωγο στο πρώτο, μη-ενέσιμο φάρμακο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
 - Το βασικό χαρακτηριστικό του Κόρντισεπς είναι ότι μπορεί να αυξήσει στον οργανισμό τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, καθιστώντας τον χρήστη περισσότερο ενεργητικό και δραστήριο σε όλες τις πτυχές της ζωής του π.χ. στον αθλητισμό, στην εργασία, στο σπίτι.

Πώς χρησιμοποιείται
 - 1 έως 1,5 γρ (αποξηραμένο μανιτάρι σε σκόνη) ημερησίως είναι μία ιδιαίτερα αποτελεσματική δόση για Υγιείς ανθρώπους.
 - Λόγω του ότι προσδίδει στον οργανισμό ενέργεια, το ιδανικό είναι να λαμβάνεται το πρωί ή 30' πριν από μία απαιτητική σωματική δραστηριότητα
 - Το βέλτιστο είναι να καταναλώνεται με άδειο στομάχι, αλλά μπορείτε να το αναμείξετε με το ζεστό ρόφημα σας (ποτέ βραστό διότι καταστρέφει σημαντικό μέρος των ιαματικών του ιδιοτήτων), το smoothie ή το γεύμα σας.


πηγές: www.gano-therapy.gr/cordyceps, μελέτες για την αντικαρκινική δράση του Cordyceps Sinensis

Facebook comments