Τρόποι κατανάλωσης αγρίων σπαραγγιών

Αν δεν έχουμε φάει όλα τα σπαράγγια την ώρα που τα μαζεύουμε και μας έχουν "περισσέψει" για το σπίτι μπορούμε να τα μαγειρέψουμε! 

Κάνουμε  ένα υπέροχο πράσινο ριζότο: κρατάμε τις τρυφερές κορυφές (4 εκατοστά) χώρια, βράζουμε ελαφρά τα υπόλοιπα και τα σοτάρουμε μετά μαζί με το ρύζι χρησιμοποιώντας και το νερό τους αντί για ζωμό λαχανικών. Όταν κλείσει τη φωτιά προσθέτουμε τις κορυφές! 

Επίσης! Ωμά με λαδόξιδο και αλάτι αναδεικνύοντας την υπόπικρη γεύση τους. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε τις τρυφερές κορυφές στις ωμές σαλάτες.

Τα τρώμε βραστά με σκορδάκι: τα βράζουμε για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, δεμένα με σπαγκάκι. Σερβίρουμε με λαδόξυδο ή λαδολέμονο. πασπαλίζουμε ωμό, ψιλοκομμένο σκορδάκι!

Ακόμα! Ομελέτα αγρίων σπαραγγιών: 

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε μια χούφτα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμυδάκια και άλλα τόσα χοντροκομμένα κομμάτια άγριων σπαραγγιών. Τηγανίζουμε ελαφρά γυρίζοντας "την πρασινάδα" στο τηγάνι. Σε ένα μπωλ σπάζουμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από "την πρασινάδα". Με το πιρούνι βοηθάμε το μείγμα να τηγανιστεί ομοιόμορφα. Γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. 

Επίσης: Το κάτω μέρος των σπαραγγιών που δεν χρησιμοποιήσαμε δεν το πετάμε! Αν δεν το φάμε επιτόπου ωμό μπορούμε να το κάνουμε μια ωραία πρασινόσουπα! 

Facebook comments