Γκαράμ μασάλα

χρήσεις: 

Ινδικό μείγμα μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται στην Ινδική και γενικά στην Ασιατική κουζίνα. 

Η λέξη γκαράμ που σημαίνει καυτό υποδηλώνει το άρωμα των μπαχαρικών και όχι την περιεκτικότητα σε Καψαϊκίνη.

Η σύνθεση του γκαράμ μασάλα διαφέρει από τόπο σε τόπο. Μία συνηθισμένη συνταγή για γκαράμ μασάλα είναι η εξής:

Ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως χοιρινό, κατσίκι, κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού αλλά και σε λαχανικά με μελιτζάνες ή πατάτες όπως και σε μανιτάρια!

  • Μαύρο και λευκό πιπέρι
  • Γαρίφαλο
  • Κανέλα
  • Κύμινο
  • κάρδαμο

Καβουρδίζουμε το κάρδαμο σε τηγάνι χωρίς λάδι για να βγάλει τα αρώματά του και βγάζουμε τους σπόρους του . Τεμαχίζουμε την κανέλα σε μικρότερα κομμάτια. Κονιορτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ ή ακόμα καλύτερα σε ένα γουδί.

Facebook comments