κολοκυθόσουπα

Ένας νόστιμος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τις κολοκύθες! 

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια.
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 μεσαία ψιλοκομμένα καρότα
  • 1 ματσάκι φύλλο σέλερι
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 2 κουταλιές τζίντζερ
  • 1 κουταλιά κάρυ
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 φλυτζάνια γάλα 
  • 2 φλυτζάνια ζωμό (καλύτερα κότας)
  • αλάτι.κτέλεση: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τζίντζερ, κάρυ, μοσχοκάρυδο, κολοκύθα, καρότο, κρεμμύδι και σέλερι. Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα. Αφήνουμε την σούπα να βράσει και όταν είναι έτοιμη την ομογενοποιούμε. Για χορτοφαγική εκδοχή προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό και χτυπάμε 100 γραμμάρια αβοκάντο με ένα φλυτζάνι νερό στο μπλέντερ. 

Facebook comments