κολοκυθόσουπα
χρήσεις:
Ένας νόστιμος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τις κολοκύθες!
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια.
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 μεσαία ψιλοκομμένα καρότα
- 1 ματσάκι φύλλο σέλερι
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές τζίντζερ
- 1 κουταλιά κάρυ
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 φλυτζάνια γάλα
- 2 φλυτζάνια ζωμό (καλύτερα κότας)
- αλάτι.κτέλεση: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τζίντζερ, κάρυ, μοσχοκάρυδο, κολοκύθα, καρότο, κρεμμύδι και σέλερι. Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα. Αφήνουμε την σούπα να βράσει και όταν είναι έτοιμη την ομογενοποιούμε. Για χορτοφαγική εκδοχή προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό και χτυπάμε 100 γραμμάρια αβοκάντο με ένα φλυτζάνι νερό στο μπλέντερ.
Facebook comments