Μανιταρόσουπα βελουτέ

Υλικά:

  • 300-500γρ. μανιτάρια φρέσκα (όχι πλευρώτους)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 φλιτζάνια ζωμό της επιλογής σας (π.χ. λαχανικών)
  • αλάτι και άσπρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες. Λειώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σ'ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό και βγάζουμε το σκεύος απ'τη φωτιά. Σε μία κατσαρόλα λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει πολλές βράσεις. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, και αποσύρετε απ'τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Facebook comments