Μοχίτο κοκτέιλ

Παραδοσιακό Κουβανέζικο κοκτειλ. Η ζάχαρη σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του λάϊμ και το άρωμα του δυόσμου έχουν σκοπό να «κόψουν» την ισχυρή αίσθηση που δίνει το ρούμι..

Υλικά:

  • 60 γρ. ρούμι
  • μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη (μαύρη κατά προτίμηση)
  • 5-7 φύλλα δυόσμου ή μέντας
  • ένα ποτήρι σόδα
  • ένα lime

Η πιο γνωστή παραλλαγή: Βάζουμε 3-4 κομμάτια lime, 5-7 φύλλα δυόσμο, ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα δάχτυλo χυμό lime, με ένα γουδοχέρι ανακατεύουμε πιέζοντας τα υλικά. Στη συνέχεια γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε με ρούμι μέχρι να φτάσουμε δύο δάχτυλα από το χείλος του ποτηριού. Στο τέλος συμπληρώνουμε με σόδα και αναδεύουμε ελαφρά.

 Υπάρχουν παραλαγές με μαύρη ζάχαρη ή μαύρο ρούμι.

Η αυθεντική συνταγή: Βάζουμε: Μια κουταλιά ζάχαρη, φρεσκοστιμμένο χυμό από μισό lime, ένα κλαδάκι φρέσκια μέντα και πολτοποιούμε ελαφριά με το γουδοχέρι. Συμπληρώνουμε με πάγο (όχι τριμμένο), προσθέτουμε 60γρ ρούμι, συμπληρώνουμε με σόδα και αναδεύουμε ελαφρά.

Σαν διακόσμιση βάζουμε κλαδάκι μέντας (ή δυόσμου) ή μια ροδέλα lime.

Facebook comments