Morchella

Τα είδη του γένους Περιγραφή
Μορχέλα η εξέχουσα
Μορχέλα η εξέχουσα τον Απρίλιο

Morchella elata: Από τα πιο νόστιμα μανιτάρια. Το κεφάλι του είναι σε αποχρώσεις καφέ, ή γκρι με μορφή κυψέλης. Το πόδι είναι λευκό και κούφιο με πτυχές και αναδιπλώσεις.

φαγώσιμο
Μορχέλα η Σπογγοειδής

Morchella spongiola: Μορχέλα με ελάχιστα διάκενα στις κυψελίδες του καπέλου και το συμπαγές (όχι κούφιο) πόδι.

φαγώσιμο
Μορχέλα η φαγώσιμη
Μορχέλα η φαγώσιμη (Morchella esculenta)

Morchella esculenta: Ένα από τα πιο ακριβά επίγεια μανιτάρια φύεται μόνο σε καμένα και πλημμυρισμένα δάση. Το καπέλο είναι ακανόνιστο σφαιρικό, αυγόμορφο ή κάπως μακρουλό – κωνικό, με κίτρινες ή ωχροκίτρινες βαθιές κυψέλες που έχουν κυκλικά ή πολυγωνικά σχήματα.

μεγάλης γαστρονομικής αξίας, φαγώσιμο

Facebook comments