Τρόποι συντήρησης και μαγειρέματος της Κανθαρέλας

Τα αποξηραμένα χάνουν πολύ τη γεύση και το άρωμά τους. Εάν πρέπει να τα στεγνώσετε, να τα χρησιμοποιήσετε σε σούπες, μπριζόλες ή άλλες μεθόδους μακράς μαγειρικής, ή να κάνετε ό, τι κάνει ο επαγγελματίας δασοφύλακας Connie Green στο νέο της βιβλίο, Το

Ένας καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα μανιτάρια είναι να τα μαγειρέψετε και να τα τοποθετήσετε σε βάζα με λάδι

Προφανώς ο καλύτερος τρόπος είναι να τα γίνουν σε βούτυρο. Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λίπη ή έλαια, αλλά ποτέ πάπρικα, δεν έχω βρει ακόμη ένα άλλο λιπίδιο που να αναδεικνύει τη γεύση των chanterelles αρκετά καλά. Και πάλι, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από αρωματικές ενώσεις σε chanties που είναι λιποδιαλυτές, έτσι θα θελήσετε να τις εξαγάγετε με κάτι. Η εμπειρία μου λέει να κολλήσει με το βούτυρο.

Τι άλλο συμβαίνει καλά με τα chanterelles; Με τα χρόνια έχω καταλήξει σε μια λίστα με ψιλοκομμένα υλικά:

    Βούτυρο, λίπος πάπια; ή ελαιόλαδο
    Κοτόπουλο, γαλοπούλα, φασιανός, πέρδικα, ορτύκια
    Αγριογούρουνο, κουνέλι ή άπαχο χοιρινό
    Στερεά λευκά ψάρια, όπως το χάλιμπατ ή ο καρχαρίας
    Χειμερινό σκουός, πατάτες και γλυκοπατάτες
    Φως αποθέματα όπως κοτόπουλο, φασιανό, κουνέλι
    Λευκό κρασί, βερμούτ, τζιν, ξηρό σέρι
    Κρέμα, κρέμα γάλακτος και τυρί, ειδικά ξηρά τυριά
    Κόκκινα φύλλα, θυμάρι, μαϊντανό, σκόρδο, σχοινόπρασο, κρόκος

Facebook comments