Καπουτσίνος

Eπιστημονική Oνομασία: 
Tropaeolum majus
Άλλα Ονόματα: 
Τροπαίολο

Περιγραφή: Πρόκειται για ένα φυτό αναρριχώμενο το οποίο είναι ενδημικό της Νότιας Αμερικής και συγκεκριμένα στη περιοχή των Άνδεων - από τη Βολιβία μέχρι την Κολομβία.

Άνθη: Αν και τα μικρά όμορφα άνθη που διαθέτει είναι συνήθως διαφόρων χρωμάτων, οι γνωστότερες ποικλίες έχουν λουλούδια κίτρινης ή πορτοκαλί απόχρωσης. Ανθίζει κατά το Καλοκαίρι με χαρακτηριστικό την βελούδινη εμφάνιση των λουλουδιών του. Αξίζει να σημειωθεί πως τα άνθη του είναι φαγώσιμα και χρησιμοποιούνται σε σαλάτες ορισμένες φορές.

Τα φύλλα του είναι πράσινα σαν δερμάτινα.

Εδωδιμότητα:  Τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα του Τροπαιολου είναι βρώσιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή σαλάτας.

Θεραπευτικές ιδιότητες στον Καπουτσίνο: Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Τροπαιολο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα "φυσικά αντιβιοτικά". Σύμφωνα με τους Βοτανολόγους, όλα τα τμήματα του φυτού περιέχουν ουσίες (γλυκοσίδια) με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. ...περισσότερα.

Συνίσταται για: 
Φυτεύω Καπουτσίνο: Ο πολλαπλασιασμός του Καπουτσίνου είναι ιδιαίτερα εύκολος και γίνεται με σπορά κατά την Άνοιξη. Αν η σπορά γίνει νωρίς τότε καλύτερα είναι να γίνει σε σπορείο σε αντίθεση με αργά την Άνοιξη που μπορεί να γίνει στο οριστικό σημείο. ...περισσότερα.

Facebook comments