Λιαστές ντομάτες στην απλώστρα

χρήσεις: 
συνιστάται: 

Μια δικιά μας πατέντα για εύκολα και νόστιμα αποτελέσματα!

Υλικά: 

  • Ντομάτες
  • Αλάτι χοντρό η μεσαίο (προαιρετικό) 
  • Απλώστρα για ρούχα 
  • τούλι διπλάσιας επιφάνειας από την απλώστρα
  • ανεμιστήρας (προαιρετικό) 

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε  σε φέτες 1 εκατοστού πάχους, τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις αλατίζουμε.

Απλώνουμε το τούλι πάνω στην απλώστρα και το σταθεροποιούμε με αρκετά μανταλάκια. Απλώνουμε τις ντομάτες και τις καλύπτουμε  με το υπόλοιπο τούλι. Τοποθετούμε την απλώστρα σε μέρος που το κτυπάει ο ήλιος όλη τη μέρα - Το βράδυ την τοποθετούμε σε μέρος υπάρχει ρεύμα αέρα ή βάζουμε τον ανεμιστήρα προς τα εκεί. Σε πέντε - έξι μέρες θα έχουμε έτοιμες λιαστές ντομάτες τις οποίες αν βάλουμε σε βάζα με λάδι μπορούμε να τις τρώμε όλο το χειμώνα!

Συμβουλές - παραλλαγές: 

  • Καλό είναι να ξεκινήσουμε πρωί γιατί η πρώτη μέρα είναι η πιο κρίσιμη σε σχέση με το μούχλιασμα. 
  • Αν θέλουμε να γίνει πιο γρήγορα μπορούμε να κόψουμε τις ντομάτες πιο λεπτές.
  • Επιταχύνει την διαδικασία αν τοποθετηθεί ανεμιστήρας και την μέρα.

Καλή επιτυχία από την Αλεκάτη

Facebook comments