Παράγω κινέζικα λάχανα από το κοστάνι!

Brassica rapa - Κράμβη η ράπυς
Κράμβη η ράπυς

Brassica rapa: Ονομάζεται και κινέζικο λάχανο...

Σαν διαδικασία είναι γνωστή χρησιμοποιώντας σέλινο, είναι το ίδιο απλή, σύντομη και ευχάριστη.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα όλα μαζί τα φύλλα 4 - 5 εκατοστά από τη βάση. Τα φύλλα τα χρησιμοποιούμε κανονικά στη σαλάτα ή στο φαγητό.
Τοποθετούμε με την κορυφή να κοιτά προς τα πάνω σε ένα μπολ με χλιαρό νερό.  Θα το δείτε να αρχίζει να μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα ακόμη και από το σέλινο.

Σε 2-3 μέρες το κινέζικο θα αναγεννηθεί από το κέντρο της βάσης του.

Σε μια βδομάδα μπορείτε να το μεταφέρετε σε χώμα (στον κήπο ή σε γλάστρα).

Facebook comments