Πώς να φτιάξετε τριανταφυλλόμελο!

συνιστάται: 

Είναι απλό να το κάνετε, νόστιμο και θεραπευτικό. Αυτή είναι μια απλή απόλαυση που κάνει αυτό να αισθάνεται απίστευτα πολυτελής. Κάνουμε αυτό κάθε άνοιξη, αλλά ποτέ φαίνεται να κάνει αρκετά. Μπορεί να προστεθεί σε τηγανίτες, Γαλλικό τοστ, παγωτό, πλιγούρι βρώμης κα


Τι θα χρειαστείτε ...
• ένα μικρό βάζο
• αρκετά ροδοπέταλα για να γεμίσουν απαλά το βάζο
• το μέλι για να γεμίσει το βάζο (χρησιμοποιώ το τοπικό μέλι που παίρνω από ένα φίλο μελισσοκόμο)

Εκτέλεση:
1 Μόλις τα ροδοπέταλα σας έχουν καθαριστεί από οποιαδήποτε έντομα, τοποθετήστε τα στο βάζο σας.Βάλτε αρκετά τριαντάφυλλα που γεμίζετε απαλά το βάζο αλλά δεν είναι γεμάτο εντελώς εκεί μέσα. (Εκτός αν είναι σκονισμένο δεν χρειάζεται να πλένετε τα ροδοπέταλα. Στην πραγματικότητα το μέλι σας θα είναι ισχυρότερο σε γεύση αν δεν τα ξεπλένετε.)

2 Στη συνέχεια γεμίστε το βάζο με μέλι. Γιατί χρησιμοποιώ τοπικά το μέλι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία, το μέλι μου είναι συχνά σκληρό και κρυσταλλικό. Μου αρέσει απαλά ζεστάνετε το μέλι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ένα σιρόπι - όπως η συνέπεια. Είναι ελαφρώς ζεστό και περισσότερο ρευστό το βοηθά να εμπλουτίσει καλύτερα τα πέταλα. (Εάν διατηρήσετε τη θερμοκρασία του μελιού κάτω από 95 βαθμούς Φ., θα διατηρήσετε το χαρακτηριστικά του ακατέργαστου μελιού.)

3 Προσθέτω συχνά το μέλι σε δύο βήματα. Πρώτα γεμίζω το βάζο από ροδοπέταλο με μέλι και ανακατέψτε καλά απελευθερώστε φυσαλίδες αέρα. Στη συνέχεια προσθέτω περισσότερο μέλι γεμίστε ξανά το βάζο

4 Προτείνω να περιμένετε τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν το χρησιμοποιήσετε . Το μέλι θα βγάλει το την υγρασία από τα τριαντάφυλλα, την έγχυση με τους αρωματική γεύση. Δεν υπάρχει λόγος να στραγγίσετε το
πέταλα και κρατάμε το ροδάκινο μέλι μας στο μετρητής. Εάν ζείτε σε ένα θερμότερο κλίμα μπορείτε θέλετε να το κρατήσετε στο ψυγείο.

 

Facebook comments