Τα βότανα στην Κουζίνα

Τα βότανα στην Κουζίνα

Ένα βιβλίο με περιγραφή των βοτάνων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην Κουζίνα.

Συγγραφείς: 
Μαρία & Νίκος Ψιλάκης
Έτος & έκδοση: 
Καρμάνωρ

Άρθρα που χρησιμοποιούν ως πηγή το "Τα βότανα στην Κουζίνα"
Νεαρά Τσίκουδα Πιστακία η Τερέβινθος

Pistacia terebinthus: Δένδρο δίοικο που φτάνει μέχρι και τα 10 μέτρα, γνωστό και ως άγρια φυστικιά. Κύριος σκοπός της καλλιέργειάς της δεν είναι τα νόστιμα και μυρωδάτα τσίκουδα αλλά η κρεμεντίνα.

τσιτσίραυλα - παραδοσιακό Πηλίου Τσιτσίραυλα τουρσί

Τουρσί από τα βλαστάρια αγριοφιστικιάς που μαζεύουμε την Άνοιξη, πριν το Πάσχα. Δεν νοείται πηλιορείτικο πασχαλινό γεύμα, χωρίς τσιτσίραυλα!

Facebook comments