Τα βότανα στην Κουζίνα
Ένα βιβλίο με περιγραφή των βοτάνων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην Κουζίνα.
Συγγραφείς:
Μαρία & Νίκος Ψιλάκης
Έτος & έκδοση:
Καρμάνωρ
Πιστακία η Τερέβινθος Pistacia terebinthus: Δένδρο δίοικο που φτάνει μέχρι και τα 10 μέτρα, γνωστό και ως άγρια φυστικιά. Κύριος σκοπός της καλλιέργειάς της δεν είναι τα νόστιμα και μυρωδάτα τσίκουδα αλλά η κρεμεντίνα. |
|
Τσιτσίραυλα τουρσί Τουρσί από τα βλαστάρια αγριοφιστικιάς που μαζεύουμε την Άνοιξη, πριν το Πάσχα. Δεν νοείται πηλιορείτικο πασχαλινό γεύμα, χωρίς τσιτσίραυλα! |
Facebook comments