Βυσσινάδα

Υλικά:

  • 1.5 κιλό βύσσινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση: Αφαιρείτε τα κοτσάνια και πλένετε τα βύσσινα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους με τον ειδικό καθαριστή ή  τα στύβετε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους, μαζεύοντας το χυμό και τα καθαρά φρούτα σε ένα μπολ και τα κουκούτσια σε ένα ποτήρι με νερό.

Όταν τελειώσετε, προσθέστε στο φρουτοπολτό  τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό -σουρώνοντας τα κουκούτσια. Προαιρετικά, αφήστε μερικές ώρες να υγρανθεί η ζάχαρη.

Βάλτε το μείγμα σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλη η ζάχαρη έχει διαλυθεί, ακόμα και από τα πλαϊνά της κατσαρόλας. Δυναμώστε τη φωτιά και φέρτε το μείγμα σε βρασμό.

Για την επόμενη μισή ώρα, μην απομακρυνθείτε από την κατσαρόλα. Το μείγμα φουσκώνει απότομα και μπορεί να ξεχειλίσει. Χρειάζεται να ξαφρίσετε προσεκτικά το γλυκό και μετά να δέσετε το σιρόπι.

Αποστειρώστε τα βαζάκια βράζοντάς τα. Γεμίστε τα καυτά βαζάκια με το καυτό γλυκό. Κλείστε με τα καπάκια και αναποδογυρίστε. Διατηρείται στο ψυγείο από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

Facebook comments