Κρίταμα σοτέ με φρέσκο σκόρδο

συνιστάται: 

Φοβερός και γρήγορος μεζές για ουζάκι ή τσίπουρο!

Υλικά:

  • 200 γρ. κρίταμα (τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς)
  • 1 λεμόνι
  • Μισή σκελίδα σκόρδο αυστηρά ψιλοκομμένη
  • Λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρίταμα στο λάδι και αφού μαραθούν στύβουμε μέσα το λεμόνι. Σβήνουμε τη φωτιά και μετά προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Παραλλαγές:

  • Μπορούμε αντί για κρίταμα να χρησιμοποιήσουμε το φυτό Αλμύρα. Επίσης μπορούμε να τα αναμίξουμε. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν προσθέτουμε στην Αλμύρα αλάτι.
  • Για μια πιο υγιεινή εκδοχή μπορούμε απλώς να τα βράσουμε ώσπου να μαραθούν και το λάδι να το προσθέσουμε ωμό.

Facebook comments