ουζομεζές από Κρίταμα

συνιστάται: 

Υλικά:

  • Κρίταμα (φύλλα - βλαστοί)
  • Αλάτι
  • Σκόρδο
  • Ξίδι

Εκτέλεση:

Αφού μαζέψουμε το κρίταμο διαλέγουμε τους τρυφερούς βλαστούς,βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τους βλαστούς που διαλέξαμε πριν και το αφήνουμε να βράσει μερικά λεπτά (δεν το αφήνουμε πολύ ώρα να βράζει γιατί θα λιώσει,το τσεκάρουμε και μόλις μαλακώσει το βγάζουμε).

Δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλει αλάτι,πράγμα σπάνιο μιας και έχει αρκετή αρμυρά από μόνο του αφοί ζει διπλά στην θάλασσα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο,παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα μια στρώση από το κρίταμου που βράσαμε,ψιλοκόβουμε σκόρδο και το ρίχνουμε από πάνω Ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση κριτικού και από πάνω παλιό ψιλοκομμένο σκόρδο,συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι να τελειώσει όλο το κρίταμο Αφού είναι έτοιμο μέσα στο μπολ ρίχνουμε ξίδι μέχρι να σκεπαστεί το κριτικού,βάζουμε και λίγο λάδι ίσα-ισα να σκεπάσουμε την επιφάνεια.

Μέτα το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλη νύχτα,την επόμενη μπορούμε να το σερβίρουμε. Είναι ιδανικό για να συνοδεύει ούζο η τσίπουρο και θαλασσινά

Facebook comments