Παστέλι
χρήσεις:
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια σουσάμι
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλιά ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά αλεύρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το μέλι με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε.
- Σταδιακά, προσθέτουμε την κανέλα, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσέχουμε να μην πήξει πολύ το μίγμα.
- Βρέχουμε με νερό μια μαρμάρινη πλάκα και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα το μίγμα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε ρόμβους.
Facebook comments