Νηστίσιμη κρέμα σοκολάτας (μερέντα)
χρήσεις:
Νηστίσιμη συνταγή και μάλιστα ανάλαδη!
Υλικά:
- 200 γρ. φουντούκια
- 125 γρ. κακάο
- 250γρ. νερό (ένα ποτήρι)
- Έναν εσπρέσσο (προαιρετικό)
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 70 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
- Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
- Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
- Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
- Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.
Facebook comments