Κουκουνάρι
Με μαλακή και σχεδόν κρεμώδη υφή, γλυκιά και απαλή γεύση και ελαφρύ ρητινώδες άρωμα. Η γεύση τους συχνά θυμίζει εκείνη του αμύγδαλου, αν και είναι πιο ρητινώδης και πιο πικάντικη.
Οι κώνοι είναι ωοειδείς, μήκους 8-15 εκατοστών και χρειάζονται 36 μήνες για να ωριμάσουν, περισσότερο από κάθε άλλο πεύκο. Οι σπόροι είναι μεγάλοι, μήκους δύο εκατοστών, ανοιχτοί καστανοί με μια μαύρη επίστρωση που φεύγει εύκολα. Οι κουκουναρόσποροι συλλέγονται συνήθως με τα χέρια. Ο εδώδιμος σπόρος είναι γνωστός και χρησιμοποιείται στη Μεσογειακή κουζίνα, με πιο γνωστή τη χρήση του ως βασικό συστατικό της Ιταλικής σάλτσας πέστο.
Facebook comments