Γκαράμ μασάλα
Ινδικό μείγμα μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται στην Ινδική και γενικά στην Ασιατική κουζίνα.
Η λέξη γκαράμ που σημαίνει καυτό υποδηλώνει το άρωμα των μπαχαρικών και όχι την περιεκτικότητα σε Καψαϊκίνη.
Η σύνθεση του γκαράμ μασάλα διαφέρει από τόπο σε τόπο. Μία συνηθισμένη συνταγή για γκαράμ μασάλα είναι η εξής:
Ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως χοιρινό, κατσίκι, κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού αλλά και σε λαχανικά με μελιτζάνες ή πατάτες όπως και σε μανιτάρια!
- Μαύρο και λευκό πιπέρι
- Γαρίφαλο
- Κανέλα
- Κύμινο
- κάρδαμο
Καβουρδίζουμε το κάρδαμο σε τηγάνι χωρίς λάδι για να βγάλει τα αρώματά του και βγάζουμε τους σπόρους του . Τεμαχίζουμε την κανέλα σε μικρότερα κομμάτια. Κονιορτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ ή ακόμα καλύτερα σε ένα γουδί.
Facebook comments