Cookies βρώμης με φασκόμηλο χωρίς γλουτένη

Αυτά τα cookies συνδυάζουν τo πλούσιo άρωμα του φασκόμηλου με τη ζύμη της βρώμης. Είναι νόστιμα όπως είναι!

Τι θα χρειαστείτε ...
• 1 κουταλιά βούτυρο για τη λίπανση του φύλλου ψησίματος
• 1/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
• 1/4 φλιτζάνι μέλι (ζεστή θερμοκρασία και υγρό)
• 1 1/2 φλιτζάνια τυλιγμένη βρώμη (αποφύγετε γρήγορη ή στιγμιαία βρώμη)
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη εάν το επιθυμείτε)
• 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1/4 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 φλιτζάνι ψυγμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση:

1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

2 Ανακατέψτε το βουτυρόγαλα και το μέλι μαζί.

3 Τοποθετήστε βρώμη, αλεύρι, σόδα και αλάτι σε μεσαίου μεγέθους μπολ.

4 Προσθέστε το φασκόμηλο. Χτυπάμε καλά.

5 Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα κόπτη ζαχαροπλαστικής, κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια.

6 Προσθέστε το συνδυασμό βουτύρου και μελιού και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

7 Σχηματίστε τη ζύμη σε δύο δίσκους. Αφήστε ένα από τα τους δίσκους.

8 Βγάλτε τον άλλο δίσκο σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει έχει πάχος 1/4 ίντσας. Κόψτε χρησιμοποιώντας κόπτη μπισκότων ή
γυαλί, κομμένα γύρους ή σχήματα.

9 Τοποθετήστε τα τεμαχισμένα κομμάτια ζύμης στο λαδόχαρτο

10 Συλλέξτε τα αποκόμματα της ζύμης, ανασυνθετήστε και συνεχίστε κόβοντας τα έξω. Στη συνέχεια, συνεχίστε με τον άλλο δίσκο ζύμης.

11 Ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι το οι άκρες απλώς μετατρέπονται σε χρυσό καφέ. Μην το κάνετε overcook!

12 Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν τρώτε ή κρυώσετε εντελώς και φυλάξτε στο ψυγείο σε μια σκεπαστή
δοχείο για έως και τρεις ημέρες.

Facebook comments