Συνταγές του μήνα

Συνταγές του μήνα

Συνταγές που μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτό το μήνα...

μείγμα 4 βοτάνων Ασπίδα στις ιώσεις με μείγμα 4 βοτάνων

Αφέψημα με Εχινάκεια, Μέντα, Σαμπούκο και Φασκόμηλο για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στις ιώσεις.



Αποξήρανση των χορταρικών Αποξήρανση των χορταρικών

Η αποξήρανση των χόρτων γίνεται πάντα μακριά από τον ήλιο



Έκχυμα βήχιου Αφέψημα βήχιου

Το Βήχιο δρα ως αποχρεμπτικό, μαλακτικό, αντιβηχικό, αντικαταρροϊκό και διουρητικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρόνια ή οξεία βρογχίτιδα, ερεθιστικό βήχα, κοκκύτη και άσθμα.



Βολβοί τουρσί

ένας μεζές με υλικά από τη φύση!



Το κασέρι είναι έτοιμο! Κασέρι με λεμόνι

Πως να φτιάξουμε κασέρι στο σπίτι μας με γάλα και λεμόνια της Σοφίας Γίδας από το πελίτι.



Ντολμάδες με φύλλα μολόχας Ντολμάδες με φύλλα μολόχας

Μια εποχιακή και νόστιμη παραλλαγή για τα γνωστά σε όλους μας ντολμαδάκια!



Σαλέπι, το πλέον κατάλληλο για την ανακούφιση του βήχα Σαλέπι

Ένα ρόφημα θαυματουργό για το βήχα, το έλκος στομάχου, και τις ασθένειες του φθινοπώρου και του Χειμώνα.



συγκομιδή σπαραγγιών Συντήρηση των σπαραγγιών

Είναι προτιμότερο τα σπαράγγια να καταναλώνονται χλωρά τη μέρα της συλλογής τους. Mπορούμε να τα συντηρήσουμε στο ψυγείο, στην κατάψυξη αλλά και να τα αποξηράνουμε.



Τρόποι κατανάλωσης αγρίων σπαραγγιών Τρόποι κατανάλωσης αγρίων σπαραγγιών

Αν δεν έχουμε φάει όλα τα σπαράγγια ενώ τα μαζεύουμε και μας έχουν "περισσέψει" για το σπίτι μπορούμε να δούμε εδώ Ιδέες για ριζότο, ωμά, βραστά και ομελέτα.



τσιτσίραυλα - παραδοσιακό Πηλίου Τσιτσίραυλα τουρσί

Τουρσί από τα βλαστάρια αγριοφιστικιάς που μαζεύουμε την Άνοιξη, πριν το Πάσχα. Δεν νοείται πηλιορείτικο πασχαλινό γεύμα, χωρίς τσιτσίραυλα!



Χρήσεις της αλόης (ωμής) Χρήσεις της αλόης (ωμής)

Κάποιες θεραπευτικές χρήσεις της αλόης χωρίς να χρειαστεί να την επεξεργαστούμε, απλά αφαιρούμε ένα φύλλο από τη γλάστρα και το χρησιμοποιούμε.



Facebook comments