Μανιτάρια τουρσί

Υλικά:

  • 5 μέρη νερό
  • 1 περίπου μέρος ξύδι
  • αλάτι

Το διάλυμά μας έρχεται σε σημείο βρασμού και προστίθενται μπαχαρικά όπως πιπέρι, σπόροι μουστάρδας, και θυμάρι. Τα μανιτάρια στη συνέχεια μαγειρεύονται σε αυτό το διάλυμα για 5-10 λεπτά προτού μεταφερθούν σε αποστειρωμένα μπουκάλια μαζί με το υγρό. Φέτες σκόρδο και άνηθος μπορούν να προστεθούν στα μπουκάλια για επιπλέον γεύση. Το υπόλοιπο υγρό αποτελεί ένα εξαιρετικό υλικό για σούπα. Όταν γίνει το τουρσί με αυτόν τον τρόπο, τα μανιτάρια διατηρούνται από έξι έως δώδεκα μήνες.

Προσοχή!

Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αλλαντίασης με ένα ph-μετρο (υπάρχουν και από 10 ευρώ) και προσθέτουμε ξύδι, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή γαλακτικό οξύ ώσπου το ph του μίγματος για κονσερβοποίηση να φτάσει κάτω από 4,4.

Facebook comments