Λικέρ Αρμπαρόριζας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. αρμπαρόριζα
  • 1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 λίτρο βότκα, ρακί, ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

Πως το κάνουμε:

Πρώτα πάρετε μία καθαρή γυάλα χωριτικότητας τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα και βάλετε μέσα την αρμπαρόριζα. Σε μία κατσαρόλα φτιάξτε ένα ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Ανακατέψτε το σιρόπι με τη βότκα και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα φύλλα, μέσα στη γυάλα. Σφραγίστε τη γυάλα, ανακινήστε, και τοποθετήστε τη γυάλα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Στραγγίστε το λικέρ με τουλπάνι.

Facebook comments