Χούμους
Το Χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού
Υλικά:
- 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα (έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί) (δες και ρεβύθια σούπα)
- 200 γρ. ταχίνι
- αλάτι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- χυμός από 2 λεμόνια
- πάπρικα και ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι και το σκόρδο, μέχρι να είναι λεία. Προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι μέχρι να μας αρέσει η γεύση. Αν είναι πηχτό, αραιώνουμε με το ζουμί από τα ρεβύθια. Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα.
Facebook comments