Αμυγδαλόγαλα

Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα θρεπτικό φυτικό γάλα με πολλά οφέλη για την υγεία. Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται ως μια εναλλακτική επιλογή του ζωικού γάλακτος. Έχει απαλή κρεμώδες γεύση, χαμηλό σε θερμίδες και λίπαρα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ασβέστιο.

Υλικά:

  • 1 μέρος αμύδγαλα ωμά
  • 3 μέρη νερό

Εκτέλεση: Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και τα καλύπτετε με νερό. Τα αφήνετε να μουλιάσουν 12 - 24 ώρες. Αποφλοιώστε τα αμύγδαλα (αυτό γίνεται πολύ εύκολα μετά το μούλιασμα)  Τα ξεπλένετε καλά. Κατόπιν τα βάζετε στο μπλέντερ  νερό σε αναλογία 1:3 ή και λιγότερο και χτυπάτε καλά για 2 περίπου λεπτά. Τέλος, περνάτε τον πολτό από πολύ λεπτό σουρωτήρι, μουσελίνα ή τουλουπάνι για να απομακρύνετε το ίζημα.

  • Μπορείτε να διατηρήσετε το γάλα στο ψυγείο για 3 ημέρες.
  • Το γάλα αυτό  μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε γλυκά, παγωτά, smoothie, ενώ ό,τι μένει στο τουλουπάνι μπορεί να μπει σε σοκολατάκια, κέικ  κτλ.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μέλι, βανίλια, κακάο, κανέλλα ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

Πηγές:

βίντεο

Facebook comments