φύτευση

εικόνες Περιγραφή
Καλλιέργεια αμπαρόριζας Καλλιέργεια αμπαρόριζας

Η αμπαρόριζα είναι φυτό με ταχύτατη ανάπτυξη, το οποίο προτιμάει τις ηλιόλουστες ή και ημισκιαζόμενες θέσεις. Το έδαφος θα πρέπει να είναι ελαφρύ (πλούσιο σε άμμο) ώστε να αποστραγγίζει πολύ καλά. Οι ρίζες του δεν ανέχονται την υπερβολική υγρασία.

Τζίντζερ σε γλάστρα Καλλιεργώ ΤζίντζερΜπορείτε να φυτέψετε τζίντερ Άνοιξη ή Φθινόπωρο, σχετικά εύκολα και να έχετε μεγάλη παραγωγή χωρίς κόπο και χωρίς να πιάνει αρκετό μέρος. Θα χρειαστείτε μία ή περισσότερες ρίζες που θα βρείτε σε κάθε μανάβικο! Μαζί με την παραγωγή βολβών θα έχετε και ένα πολύ όμορφο φυτό με ωραία λουλούδια!
Μέλι ριζοβολίας! Μέλι ριζοβολίας!

Το μέλι διαθέτει ορμόνες που βοηθούν ένα φυτό να βγάλει ρίζες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη θέση της ορμόνης ριζοβολίας που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε φυτά από μοσχεύματα.

Παράγουμε κρεμμύδια μέσα στο σπίτι! Παράγουμε κρεμμύδια μέσα στο σπίτι!

Μετατροπή ενός 5-λίτρου μπουκαλιού για νερό σε όμορφη γλάστρα παραγωγής κρεμμυδιών!

Παράγω κινέζικα λάχανα από το κοστάνι! Παράγω κινέζικα λάχανα από το κοστάνι!

Αντί να πετάξουμε το κοτσάνι του κινέζικου λάχανου, το φυτεύουμε και παράγουμε καινούριο! Σαν διαδικασία είναι γνωστή χρησιμοποιώντας και σέλινο...

Νεαρή ροδιά Πολλαπλασιασμός Ροδιάς με μοσχεύματα

Ο πιο εύκολος, αλλά και προτεινόμενος τρόπος πολλαπλασιασμού της ροδιάς είναι με μόσχευμα. Η καλύτερη περίοδος για να πάρουμε το μόσχευμα είναι νωρίς το καλοκαίρι.

Πώς να φτιάξετε βιο-διασπόμενα γλαστράκια για το σπορίο σας! Πώς να φτιάξετε βιο-διασπόμενα γλαστράκια για το σπορίο σας! Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που μας δείχνει έναν πρακτικό και οικολογικό συνάμα τρόπο να κάνουμε το σπορίο μας. Με υλικά: Εφημερίδες, χαρτόνια από χαρτί υγείας και αυγοθήκες!
Πώς να φυτέψετε γκίγκο μπιλόμπα

Τα πάρκα στις πόλεις είναι γεμάτα με αυτό τον καρπό! πώς μπορούμε να το εκμεταλευτούμε και να αποκτήσουμε αυτό το "μαγικό" και αρκετά ακριβό φυτό!

Φροντίδα πριμούλας

Τι να προσέξουμε όσον αφορά την θέση, το χώμα, το πότισμα και τη λίπανση για το καλλωπιστικό και φαγώσιμο φυτό πριμούλα. Η Πρίμουλα “κατέβηκε” από τα βουνά και μπήκε σε όλες τις αυλές...

φ Φυτεύουμε κρίνα - λίλιουμ

Οι περισσότεροι βολβοί των λίλιουμ φυτεύονται την άνοιξη ή, αλλά υπάρχουν και λίλιουμ όπως ο παρθενόκρινος (κρίνο της Παναγίας) που φυτεύονται το φθινόπωρο, συνήθως από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Φυτεύουμε σκόρδο Φυτεύουμε σκόρδο

Φυτέψετε Σκόρδα: σκελίδες από το σουπερμάρκετ ή ποικιλίες που πωλούνται ως σπόροι

Φυτεύουμε χουρμαδιές

Πώς να φυτεύουμε φοίνικες (χουρμαδιές) από τα κουκούτσια που πετάμε από τους χουρμάδες. Εύκολο και γρήγορο. Τώρα αν θέλουμε να φάμε χουρμάδες θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια!

Facebook comments