Μπάμια
Καρπός με σχήμα μυτερό, τριχωτός, με πέντε γωνίες και μήκος ως τα 15 εκατοστά. Το τοίχωμα του καρπού είναι σαρκώδες και βλεννώδες, ενώ, όταν ωριμάσει, ο καρπός γίνεται ξυλώδης.
Οι μπάμιες συλλέγονται όσο είναι ακόμα άγουρες και καταναλώνονται μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους. Κλειδί για την συλλογή τους είναι το να μην είναι εμφανείς οι σπόροι του από την έξω επιφάνεια του καρπού.
Hibiscus esculentus: Φυτό ποώδες, του γένους του Ιβίσκου. Ο καρπός (οι μπάμιες) συλλέγονται όσο είναι ακόμα άγουρες και καταναλώνονται μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους
Συστηματική ταξινόμηση:
...περισσότερα
Ωφέλιμα συστατικά σε Μπάμια:
Συστατικά | Ποσότητα/100gr |
---|---|
Ασβέστιο | 81.00mg |
Μαγνήσιο | 57.00mg |
Βιταμίνη C | 21.10mg |
Μαγγάνιο | 1.00mg |
Σίδηρος | 0.80mg |
Βιταμίνη B6 | 0.20mg |
Πηγές:
- Βικιπαίδεια http://en.wikipedia.org/wiki/Okra
- Nutrition Data http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2497/2
Facebook comments