επιληψία

Επιληπτική κρίση (epilepsy): Η κρίση επιληψίας παρατηρείται σαν μια αφύσικη έκρηξη ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο. Οι κρίσεις αυτές είναι μόνο προσωρινές καταστάσεις. Θεωρητικά , οποιοσδήποτε μπορεί να καταληφθεί από μία τέτοια κρίση, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ υψηλής ανθεκτικότητας στις κρίσεις. Όταν ένα άτομο έχει μικρή αντίσταση και οι κρίσεις επαναλαμβάνονται, τότε λέμε ότι αυτό το άτομο πάσχει από επιληψία. Υπάρχουν περισσότερα από 20 διαφορετικά είδη και μορφές κρίσεων οι οποίες εμπίπτουν, όμως, σε δύο κύριες κατηγορίες: Στις Γενικευμένες Κρίσεις, δηλαδή αυτές που σχετίζονται με το μεγαλύτερο τμήμα ή ολόκληρο τον εγκέφαλο και στις Μερικές ή Εστιακές Κρίσεις, στις οποίες συμμετέχει ένα μόνο μέρος του εγκεφάλου.

πηγή: επιληψία

Βαλεριάνα
βαλεριάνα - Valeriana officinalis

Valeriana officinalis: Το αγχολυτικό της φύσης! Επίσης χρήσιμη σε αρθρίτιδα, υπέρταση, ημικρανία, πονόδοντο και δυσμηνόρροια. Απαντάται σε υγρές περιοχές με άνθη μικρά ροζ έως λευκά ανάλογα από την ποικιλία, σε σχηματισμό ομπρέλας στην κορυφή του φυτού.

Θεραπευτικές ιδιότητες στη Βαλεριάνα

Η Βαλεριάνα έχει αγχολυτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες και κατευνάζει την υπερένταση, τις νευρώσεις, το νευρικό άσθμα, την επιληψία και την ταχυκαρδία. Θεωρείται χρήσιμη σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, υπέρτασης, κολικών, ρευματικών πόνων, ημικρανίας, πονόδοντου και δυσμηνόρροιας.

Μολόχα
το φύλλο της μολόχας

Malva sylvestris: Φαγώσιμο αγριόχορτο των αγρών με μεγάλους λεπτούς μίσχους φύλλων και μεγάλα στρογγυλοειδή ή άλλες φορές παλαμοειδή φύλλα που μοιάζουν με φύλλα σφενδάμου και πλατάνου. Tο καλοκαίρι ανθίζει με άνθη ρόζ με μώβ ακτίνες.

Facebook comments