με 4 πέταλα

εικόνες Περιγραφή
αγριοκαρδαμούδα (Capsella pursa pastoris) Αγριοκαρδαμούρα

Capsella pursa pastoris: μικρό φαγώσιμο φυτό με λεία φύλλα και λεπτό κορμό, με άσπρα άνθη και ο καρπός του, κάψα, έχει το σχήμα καρδίας ή παλιά τουλάχιστον θύμιζε το πουντζίν του βοσκού.

Βρούβες ανθισμένες Βρούβα

mostaza blanca: 6 βρώσιμα είδη της οικογένειας των σταυρανθών, εύκολα στην αναγνώριση και νόστιμα.

Κακίλη η παράλια - Cakile maritima Κακίλη η παράλια

Cakile maritima: Μονοετές, φαγώσιμο φυτό που αναπτύσσεται κοντά στις ακτές. Τα φύλλα είναι σαρκώδη και παχιά. τα άνθη είναι συνήθως σε απαλό μοβ ή σε λευκό, με τέσσερα πέταλα με μήκος περίπου 8 χιλιοστά. Τα φύλλα έχουν γεύση πιπεράτη και έχουν μια υπόνοια μουστάρδας.

Κάρδαμο

Στις Αραβικές χώρες το βάζουν στον καφέ για να πετύχουν καλύτερη γεύση και σα σύμβολο φιλικής διάθεσης. Οι σπόροι μασιούνται για να δροσίσουν την αναπνοή και σε κάποιες τελετές της Τάντρα, το χρησιμοποιούν για να συμβολίσουν το γιόνι- τα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Brassica rapa - Κράμβη η ράπυς Κράμβη η ράπυς

Brassica rapa: Ονομάζεται και κινέζικο λάχανο, λάχανο-σέλινο ή Μαρουλολάχανο. Είδος λάχανου που κατάγεται από την Κίνα

Η Κρανιά (Cornus mas) Κρανιά

Cornus mas: Φυλλοβόλο δέντρο- θάμνος που ανήκει στα αγγειόσπερμα. Με κίτρινα άνθη, κόκκινους, ξινούς και βιταμινούχους καρπούς.

Λάχανο (Brassica oleracea var. capitata) Λάχανο

Brassica oleracea var. capitata: πλούσιο σε βιταμίνη C και ανόργανα στοιχεία
Περιγραφή, καλλιέργεια, θεραπευτικές ιδιότητες, φωτογραφίες.

Νεροκάρδαμο - Nasturtium officinale ΝεροκάρδαμοNasturtium officinale: υδρόβιο, πολυετές φυτό το οποίο φτάνει σε ύψος τα 60 περίπου εκατοστά, με στέλεχος έρπον, χυμώδες και λείο. Ο βλαστός είναι γωνιώδης και τα φύλλα του είναι πράσινα, λεία , έμμισχα, αντίθετα, πτερωτά με ωοειδή φυλλάρια
Ραπανίδα (Raphanus raphanistrum) Ραπανίδα

Raphanus raphanistrum: Ετήσια φυτά που φτάνουν τα 60 εκατοστά Τα συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους σαν ζιζάνιο.

Η άγρια ρόκα (Eruca sativa) Ρόκα

Eruca sativa: Μονοετές, ποώδες φυτό με γεύση, πιπεράτη, αρωματική και ελαφρώς πικρή. Ο βλαστός και τα φύλλα της ρόκας τρώγονται σε διάφορες σαλάτες.

Armoracia rusticana Χρένο

Armoracia rusticana: Φυτό ποώδες, με μεγάλα μακρόστενα πριονωτά φύλλα και άνθη μικρά, λευκά, σε χαλαρές ταξιανθίες. Η ρίζα του χρησιμοποιείται ωμή ή αποξηραμένη.

Facebook comments