κονσερβοποίηση

Γεμίστε αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω πάνω. Κλείστε με τα καπάκια, αφήστε όρθια τα βάζα στον πάγκο να κρυώσουν και σταδιακά θα ακούτε τον ήχο από τα καπάκια που καμπυλώνουν προς τα μέσα και κλείνουν αεροστεγώς τις μαρμελάδες σας. Αν κάποιο δεν καμπυλώσει, σημαίνει ότι είναι το πρώτο που θα καταναλωθεί και θα φυλαχθεί στο ψυγείο. Τα υπόλοιπα φυλάσσονται στο ντουλάπι μέχρι να ανοιχθούν.

Πάντα τα τρόφιμα που κονσερβοποιούμε στο σπίτι προσέχουμε να έχουν ph κάτω του 4.4 για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της αλλαντίασης.

εικόνες Περιγραφή
Μαρμελάδα από κούμαρα Μαρμελάδα από κούμαρα

Πώς κάνουμε μαρμελάδα από τα κούμαρα με ζάχαρη ή στέβια...

Μαρμελάδα Βατόμουρο Μαρμελάδα Βατόμουρο

Η αγαπημένη μας μαρμελάδα βατόμουρο! Θέλει κόπο αλλά αξίζει!

Μαρμελάδα Νεράτζι Μαρμελάδα Νεράτζι

Μια μαρμελάδα από το δρόμο που λόγο της γεύσης και του αρώματος κάποιοι την ονομάζουν βασιλιά των μαρμελάδων.

Μαρμελάδα Σαμπούκου Μαρμελάδα Σαμπούκου

πλούσια σε βιταμίνη C, για αυτό προτιμήστε την ζάχαρη με την πηκτίνη, έτσι ώστε ούτε πολύ ώρα να βράζεται αλλά και να μείνει κάτι από την βιταμίνη που έχει.

Φραουλιά - Fragaria Φραουλιά

Fragaria: πολυετές, έρπον κυρίως αλλά και αναρριχώμενο ποώδες φυτό με άνθη λευκά, φύλλα σύνθετα, πριονωτά και καρπό πολύτιμο για την υγεία του ανθρώπου. Φυτό εύκολο στην καλλιέργεια για προσωπική χρήση.

Facebook comments