Ζυμαρικά με σάλτσα από αποξηραμένα πορτσίνι (βωλίτες)

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό ή κυρίως γεύμα. Μόνο μια χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι θα κάνει την καλύτερη σάλτσα σε γεύση που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά: 

  • 1 χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό φασκόμηλο
  • ¼ φλιτζανιού (50-60) ml λευκό κρασί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού αντί)
  • ¾ φλιτζανιού (180 ml) κρέμα γάλακτος
  • ζυμαρικά

Όταν λέμε πορτσίνι ενοούμε τους φαγώσιμους βωλίτες. Κυρίως τα είδη:  Βωλίτης ο δικτυωτόςΒωλίτης ο πευκόφιλος , Βωλίτης ο φαγώσιμος & Βωλίτης ο Χάλκειος

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό (ισα ίσα να τα καλύπτει)  και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για δεκαπέντε λεπτά. 

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το βούτυρο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό, φασκόμηλο και λίγο νερό στο οποίο μουλιάσαμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε το να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Εάν χρειαστεί περισσότερο νερό, βάζουμε το νερό στο οποίο μουλιάσαμε τα μανιτάρια.

Στο τέλος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να σιγοβράσει για αρκετά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για να την σερβίρουμε με μαγειρεμένα ζυμαρικά! 

Facebook comments