δυσκοιλιότητα

Άγρια Αγκινάρα
Άγρια Αγκινάρα (φύλλα)

Άγρια Αγκινάρα - Cynara cardunculus: Ένα θαυμάσιο έδεσμα που μας προσφέρει η φύση με θεραπευτικές ιδιότητες

Άγρια φράουλα
Άγρια φράουλα (Fragaria vesca)

Fragaria vesca: Ανθεκτικό πολυετές με ύψος πάνω από 30cm., με λευκά άνθη που αποτελούνται από 4-5 πέταλα και κίτρινο κέντρο και πράσινα φύλλα οδοντωτά.

Δαμασκηνιά
Δαμασκηνιά (Prunus domestica)

Prunus domestica: Δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 12 μέτρα, έχει πλούσιο ριζικό σύστημα αλλά επιπόλαιο όπως οι κορομηλιές. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής σε κλίμα και έδαφος. Ανθεκτική στο ψύχος , ακόμα και για τα άνθη της.

Θρούμπι
Θρούμπι (Satureja montan)

Θρούμπι (Satureja montan) Μικρός θάμνος που φυτρώνει σε ακαλλιέργητα εδάφη. Έχει σκληρά φύλλα με μαύρες βούλες ροζ ή άσπρα άνθη και καστανούς σπόρους που μυρίζουν ευχάριστα. Φτάνει σε ύψος τα 30 με 50 εκατοστά. Ευδοκιμεί κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κερασιά
Μικρή αγριοκερασιά τον Νοέμβρη

Prunus cerasus: Φυλοβόλλο δέντρο. Ανθίζει από Απρίλιο έως το Μάιο, καρποφορεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Χρήσιμα τα φύλλα, η φλούδα, το δάκρυ του κορμού (κόμμι), οι καρποί, τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους. Το όνομα του πρόερχεται από την περίοχη Κερασούντα από οπού και κατάγεται.

Κερασοθεραπεία
Κερασοθεραπεία

Διαρκεί από 3-5 μέρες στις οποίες τρεφόμαστε μόνο με κεράσια, έτσι αποβάλλονται οι τοξίνες του οργανισμού και βελτιώνεται η ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου.

Κεφίρ

Kefir: Σύνθετο συμβιωτικό μείγμα μικροοργανισμών και ζυμών. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν συνεχώς τους μηχανισμούς που δίνουν στο κεφίρ, το ιστορικό αυτό γαλακτοκομικό ποτό τις υγιεινές ιδιότητές του.

κομπούχα
Kombucha - κομπούχα

Kombucha: Γνωρίστε το κομπούχα. Ένα δροσιστικό, ευεργετικό και πανεύκολο στην παρασκευή αναψυκτικό.

Μέλι
Μέλι

Αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών που μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους

Παλιούρι

Paliurus spina Christi: θάμνος αγκαθωτός. Έχει λεπτά ωοειδή φύλλα, κίτρινα άνθη και καρπό περιβαλλόμενο από κυματοειδές πτερύγιο

πεντάνευρο το λογχοειδές
πεντάνευρο το λογχοειδές (Plantago lanceolata)

Plantago lanceolata: Το πεντάνευρο είναι ένα κοινό αγριόχορτο που ανθίζει την άνοιξη και έχει πάρει το όνομά του από τις πέντε νευρώσεις των φύλλων του. Υπάρχουν αρκετά είδη πεντάνευρου που αποτελούν μια μικρή οικογένεια, στην οποία ανήκει ο λιθόσπαστος και το ψίλλιον.

Πεντάνευρο το μεγάλο
πεντάνευρο - Plantago major

Plantago major: φυτό με ύψος 15-30 εκατοστά με μεγάλα, πλατιά πράσινα φύλλα που έχουν πέντε νεύρα.

Πρικαγγουριά
Πρικαγγουριά (Ecbalium elaterium)

Ecbalium elaterium: Βρίσκεται σε ακαλλιέργητους και πετρώδεις τόπους. Φυτό πολυετές, αυτοφυές, που μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο ύψος. Έχει χοντρά φύλλα σε σχήμα καρδιοειδές ή τριγωνικό.

Σαμπούκος
Σαμπούκος (Sambucus nigra)

Sambucus nigra: Αφθονεί σε δροσερά μέρη (χαράδρες, ρυάκια κ.α.). Τα ανθάκια που βγάζει είναι λευκά και τα χαρακτηρίζει έντονο άρωμα. Οι καρποί είναι μαύροι (μοιάζουν με ρόγες).

Φτιάξτε κεφίρ στο σπίτι σας

Υλικά:

  • γάλα (αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο)
  • κόκκοι κεφίρ

Εκτέλεση:

Χαρουπόμελο
χαρουπόμελο

Πως φτιάχνουμε στο σπίτι αυτή πολύ θρεπτική και πλούσια σε βιταμίνες τροφή! Υλικά: Χαρούπια, νερό.

Facebook comments