εγκαύματα

Αλόη η γνήσια
Το άνθος της Αλόης Βέρα

Aloe Vera Barbadensis Miller: μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι...

Βάλσαμο
Σπαθόχορτο - Hypericum perforatum Hypericum perforatum: Το βάλσαμο ή αλλιώς σπαθόχορτο, ένα από τα πιο γνωστά βότανα της χώρας μας. Φυτρώνει σχεδόν παντού σε πολλές ποικιλίες που όμως δεν διαφέρουν στα θεραπευτικά χαρακτηριστικά.
Θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης
Θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης

Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, επουλώνει τα τραύματα. Μας παρέχει μέταλλα και βιταμίνες, ενισχύει και το ανοσοποιητικό και γενικά είναι ένα υπερφάρμακο της γλάστρας μας!

Θεραπευτικές χρήσεις της αλόης
Χρήσεις της Αλόης

Οι χρήσεις της αλόης βέρας για: Μάσκα προσώπου για όλους τους τύπους επιδερμίδας, Σπρέι για τα ηλιακά εγκαύματα, Τζελ για κουρασμένα μάτια, Προστατευτική μάσκα για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά...

Καρότο (Άγριο)
Το άγριο καρότο (Daucus carota)

Daucus carota: συνηθισμένο, ποώδες, διετές φυτό, με ύψος που μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο. Έχει λευκή, σαρκώδη ρίζα. Ο κεντρικός βλαστός του είναι αυλακωτός εξωτερικά.

Κερασιά
Μικρή αγριοκερασιά τον Νοέμβρη

Prunus cerasus: Φυλοβόλλο δέντρο. Ανθίζει από Απρίλιο έως το Μάιο, καρποφορεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Χρήσιμα τα φύλλα, η φλούδα, το δάκρυ του κορμού (κόμμι), οι καρποί, τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους. Το όνομα του πρόερχεται από την περίοχη Κερασούντα από οπού και κατάγεται.

Λυκόπερδο
Λυκόπερδο (Lycoperdon)

Πρόκειται για ένα γένος γαστερομυκήτων βασιδιομυκήτων της τάξης των λυκοπερδωδών. Τα μανιτάρια αυτά αναπτύσσονται σαπροφυτικά στο έδαφος ή σε σάπιο ξύλο και σχηματίζουν σφαιρικά ή αχλαδόμορφα βασιδιοκάρπια (μανιτάρια), τα οποία μοιάζουν με φούσκες. Το εσωτερικό γόνιμο τμήμα του βασιδιοκαρπίου, δηλαδή ο σποριογόνος ιστός, ονομάζεται θρόμβος και περιβάλλεται εξωτερικά από ένα λευκωπό ή ωχρώδες περίβλημα, το περίδιο, αποτελούμενο από δύο στρώματα, το εξωπερίδιο και το ενδοπερίδιο.

Μέλι
Μέλι

Αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών που μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους

Μολόχα
το φύλλο της μολόχας

Malva sylvestris: Φαγώσιμο αγριόχορτο των αγρών με μεγάλους λεπτούς μίσχους φύλλων και μεγάλα στρογγυλοειδή ή άλλες φορές παλαμοειδή φύλλα που μοιάζουν με φύλλα σφενδάμου και πλατάνου. Tο καλοκαίρι ανθίζει με άνθη ρόζ με μώβ ακτίνες.

Πλάτανος

Ο Πλάτανος είναι ένα γένος ιθαγενών δέντρων του βορείου ημισφαιρίου. Οι υποκατηγορίες του είδους αυτού ανήκουν στην οικογένεια Πλατανοειδή.

Χρήσεις της αλόης (ωμής)
Χρήσεις της αλόης (ωμής)

Κάποιες θεραπευτικές χρήσεις της αλόης χωρίς να χρειαστεί να την επεξεργαστούμε, απλά αφαιρούμε ένα φύλλο από τη γλάστρα και το χρησιμοποιούμε.

Facebook comments