Γλυκό κουταλιού νεράντζι

Υλικά:

  • 1/2 μέρος  φλούδες από νεράντζια
  • 1 μέρος ζάχαρη
  • 1 μέρος κούπες νερό
  • χυμό μισού λεμονιού


Εκτέλεση: Αφού καθαρίσουμε, Αφαιρούμε με την βοήθεια του την εξωτερική φλούδα από τα νεράντζια(το γυαλιστερό). Κόβουμε τα νεράντζια. Αν είναι μικρά τα κόβουμε σε 4 φέτες. Αν είναι μεγαλύτερα, τα κόβουμε σε 6 φέτες.
Αφαιρούμε τις φλούδες κπροσεχτικάαι κρατάμε τη σάρκα των νεραντζιών, αν θέλουμε να φτιάξουμε μαρμελάδα.
Τυλίγουμε τις φλούδες και τις καρφώνουμε μία- μία με οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει και βάζουμε τις τυλιγμένες φλούδες νεραντζιών να βράσουν για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα νεράντζια σε σουρωτήρι και αμέσως σε κρύο νερό (βρύσης). Αλλάζουμε αμέσως 2-3 φορές τα νερό, για να κρυώσουν τα νεράντζια.
Αφήνουμε τα φρούτα στο νερό για ένα 24ωρο ή ακόμα καλύτερα για ένα 48ωρο, αλλάζοντας συχνά το νερό, για να ξεπικρίσουν.
Όταν ξεπικρίσουν, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τις νεραντζόφλουδες και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το γλυκό για ένα 24ωρο. Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό για 10-15 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και φυλάμε σε καθαρά βάζα.


Facebook comments