κίτρινο

εικόνες Περιγραφή
Αγαύη η αμερικανική (Αθάνατος) ένα πολύ συνηθισμένο φυτό Αγαύη η αμερικανική (Αθάνατος)

Agave Americana: Το Φυτό Αθάνατος, Συστατικά χαρακτήρας, Άνθιση – συλλογή – χρησιμοποιούμενα μέρη, Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις.

Το αγιόκλημα Αγιόκλημα

Lonicera japonica: Το πιο γνωστό είδος του γένους. Αυτό το, εισαγόμενο από την Ιαπωνία φυτό, είναι ένα επιθετικό κλήμα με ικανότητες αναρρίχησης και εδαφοκάλυψης.

Ακακία

Acacia: Δέντρο ή θάμνος, αειθαλής ή φυλλοβόλος, με φύλλα σύνθετα διπτεροειδή, με αγκάθια μικρά και ισχυρά.

Το άνθος της Αλόης Βέρα Αλόη η γνήσια

Aloe Vera Barbadensis Miller: μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι...

Anthyllis hermanniae Ανθυλλίς του Χέρμαν

Anthyllis hermanniae: Θάμνος ύψους ως 50 εκ., πυκνά και στρεβλά διακλαδισμένος, με κλαδιά περιεστραμμένα, οι κορυφές των οποίων τελει­ώνουν σε αγκάθια, με σταχτόλευκο χνούδι.

Απήγανος - Ρούτα η βαρύοσμη Απήγανος - Ρούτα η βαρύοσμη

Ruta graveolens: Έντονα βαρύοσμο αρωματικό, αειθαλές, πολυετές φυτό, που φθάνει σε ύψος το 1 μέτρο.Τα φύλλα του είναι σαρκώδη και έχουν τρεις λοβούς.

Ασφόδελος ο κίτρινος - Asphodeline lutea Ασφόδελος ο κίτρινοςAsphodeline lutea: Σε φρυγανικούς σχηματισμούς, βραχώδη λιβάδια. Πολυετές φυτό, ύψους 40 - 100 εκ.
Το φύλλο του βήχιου Βήχιο το σιτόφυγο

Tussilago farfara L: Ακόμα πωλείται ως θεραπευτικό, όμως έχει καταταχθεί στα τοξικά. Με τα έντονα κίτρινα άνθη αυτό το αγριολούλουδο κάνει την εμφάνισή του ακόμη και μέσα από το χιόνι στο τέλος του Φλεβάρη.

γετνιανή η κίτρινη (Gentiana lutea) Γετνιανή

Gentiana lutea: Πολυετές φυτό με κυλινδρικό βλαστό, άνθη με κίτρινο χρώμα και φύλλα ωοειδή. Φύεται κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα. Βότανο για την όρεξη, την πέψη και τον πυρετό

Ζοχός (Sonchus oleraceus) Ζοχός

Sonchus oleraceus: Φυτό μονοετές με όρθιο βλαστό και χυμό σαν γάλα. Τα φύλλα του είναι απλά και πτερωτά και η βάση τους περιβάλλει το βλαστό.

Heliotropium_europaeum ΗλιοτρόπιοHeliotropium Europaeum: Τοξικό φυτό, απαλώς τριχωτή, ετήσια πόα ύψους 4-40 εκ. Έχει βλαστό πλαγιόκλαδο και πολύκλαδο, χνουδωτό, αυγοειδή ή ελλειψοειδή, ασπροπράσινα και άνθη άσπρα ή ασπροϊώδη με κίτρινη απόχρωση στο κέντρο ή ελαφρώς ιώδη σε πυκνούς βοστρύχους
Ινούλα (Inula helenium) Ινούλα (Ελένιο)

Inula helenium: Πολυετές φυτό που φτάνει μέχρι και τα 3 μ. με μεγάλα ζωηρά κίτρινα άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες. Βότανο κατά του βήχα και της δυσπεψίας

Facebook comments